Amarone

Amarone della Valpolicella, en af Italiens berømte og fineste vine. En kraftig italiensk rødvin der laves druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne tørres 3-4 måneder inden gæringen for at maksimere smag og sukker indhold. Sukkerindholdet må dog højst være 15 g/L i den færdige vin.

Regler

Der er strenge regler for produktion af Amarone. Kun druer fra Valpolicella distriktet i Veneto må benyttes til fremstillingen og der er begrænsning på, hvor meget den enkelte vingård må producere. Vinbønderne i området påstår da også, at det kun er de tørre vinde i netop dette område, der kan tørre druerne på den rette måde, uden at der går råd i hele høsten. Amarone er ikke et nyt begreb, men har først i nyere tid opnået den store popularitet.

Alkoholprocenten må ikke være mindre en 14%  og vinen skal lagre i mindst 24 måneder. Restsukker indholdet må højst være 15 g/L i den færdige vin.

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater